ИЗГОДЕН ИМОТ
×

Стъпки при продажба на имот.

Имате имот, който не ползвате, планирате бизнес начинание или покупка на друг и Ви е необходимо финансиране. Макар да няма един сценарий, по който това да стане, добре е да планирате стъпките, за да не сте разочаровани от резултата.

Защото ...

Първата и може би най-важна стъпка е да решите защо искате да продадете имота в конкретния момент и какво ще правите с парите от сделката.
Ако целта на продажбата е последваща покупка, направете предварително проучване, дали това, което искате да си купите се доближава до бюджета, с който ще разполагате след продажбата. Ако живеете в апартамента, който ще продавате, бъдете подготвени да го освободите в рамките на месец след подписване на предварителен договор за продажбата му. Възможни са и други договорки с евентуалния купувач, но е рисковано да разчитате на изключения.
Покупко-продажбите обикновено не се финализират за ден, но цените на имотите, все пак, са тясно свързани с конкретния момент на продажбата. Всеки знае, че 100 долара сега струват повече от 100 долара след година, но това правило често се забравя, когато планираме продажба на собственост. Често продавачите губят представа, за реалностите на пазара в момента и замаяни от гръмки заглавия в медиите, обявяват неразумно високи цени или не предприемат целенасочени стъпки за продажба. Междувременно, губят възможността да финансират това, заради което продават имота, паралено с това, се натрупват разходи по ипотеки, данъци, ремонти и застраховки.
Навярно ще успеете да получите по-висока за имота си след година, но и толкова вероятно е и останалите имоти също да са поскъпнали.

The Real Cost Of Not Selling An "Underwater" House.

Да продаваме задружно.

Често имоти са в режим на съсобственост. Преди да предприемете каквито и да е стъпки по търсене на купувач, трябва да постигнете единомислие за продажбата. В противен случай, рискувате да сте в деликатна позиция при преговори и да не успеете да получите добра цена за имота си или изобщо да не успеете да го реализирате.


« 1 2 3 4 »
Powered by w3.css